سیستم های صوتی و پیجینگ و حفاظتی

دوربین مداربسته-دزدگیر اماکن-پیجینگ_اکو همراه شارژی-کنفرانس-صوت

سیستم های صوتی و پیجینگ و حفاظتی

دوربین مداربسته-دزدگیر اماکن-پیجینگ_اکو همراه شارژی-کنفرانس-صوت

سیستم های صوتی و پیجینگ و حفاظتی

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سیستم کنفرانس چیست

مقدمه سیستم کنفرانس
امروزه مراکز دولتی و سازمانها و شرکتهای خصوصی برای برگزاری جلسات نیاز به یک مکانی مثل سالن و یا اتاق دارند. زمانیکه تعداد کمی شرکت کننده داشتند صدا به صدا براحتی میرسید ولی بدلیل افزایش نفرات و بوجود آمدن فواصل بین نفرات این عمل به سختی انجام گردید، بنابراین سازمانها به فکر ابزاری افتادند که سهولت در کار آنها بوجود بیاید که می توانیم از سیستم کنفرانس و تجهیزاتی که وابسته به آن است نام برد . با داشتن این ابزارها جلسات بدون هیچگونه محدودیت در تعداد نفرات برگزار گردید و سالن ها را از فرم سنتی به فرم امروزی همراه با تکنولوژی روز بوجود آورد.
مزایای سیستم کنفرانس
زمانی رسیده که شرکتهای دولتی و موسسات خصوصی روزانه جلساتی با تعداد نفرات بالای 7 نفر دارند که آنها را در اتاق کنفرانس یا سالن های جلسات برگزار می کنند که در اینجا نیاز به داشتن این گونه تجهیزات کاملا ملموس است . البته نباید فراموش کرد که این سیستم ها دارای انواع و مدلهای متفاوتی هستند که هر کدام دارای ویژگیهایی می باشند که آنها را از هم جدا می سازد .این ابزار و تجهیزات را سیستم کنفرانس می نامند و بعنوان مثال می توان سیستم کنفرانس باسیم و بیسیم را برای این مدلها نام برد.
سیستم کنفرانس
در مجموعه تجهیزات سالنها می توان بخش مهم را سیستم کنفرانس نام برد که در جلوی هر نفر یک کنسول همراه با میکروفن و بلندگو موجود می باشدتا افراد به سهولت مذاکره و تبادل نظر نمایند و جلسه بوسیله منشی جلسه مدیریت گردد. منشی جلسه می تواند یک اپراتور یا مدیریت سازمان باشد
ترجمه همزمان
در اینجا می توان از شرایط و روابط بین الملل یاد کرد.امروزه بدلیل این روابط جلسات با زبانهای خاص هر کشور برگزار می گردد که همه شرکت کنندگان مسلط به این زبانها نیستند و احتیاج به یک مترجم ، که در هر لحظه سخنان را ترجمه و بصورت زنده به آنها انتقال نماید ، دارند. به همین دلیل تجهیزاتی برای آسانی کار با پیشرفت تکنولوژِی معرفی گردید که می تواند بیش از 30 زبان را در لحظه ترجمه نمایند .

** جهت یابی ویدئویی یا Auto Video Tracking
برای اینکه نفرات با فواصل زیاد در سالنها قرار گرفته اند و می خواهند تصاویر را به وضوح داشته باشند، تجهیزاتی را برای رفع این نیاز بوجود آوردند . آنها را با عنوان دوربین های چرخان و متحرک نام میبرند. این دوربین ها می توانند بصورت اتوماتیک و یا دستی کنترل شوند که هم در سقف و هم بر روی میز قابل نصب هستند.

آرشیو
حال که جلسات برگزار گردیده، شرکت کنندگان و مدیران نیاز به یادآوری مباحث و مطالب ذکر شده در کنفرانس دارند که آن فقط توسط یک ضبط صدا و تصویر انجام می گردد.صدا از بلندگوها و تصاویر از طریق دوربین پخش و در نتیجه جهت مستند سازی ضبط می گردد.

امکانات ویدئویی تجهیز یک سالن
برای اینکه مدعوین براحتی نظاره و پرزنتیشن داشته باشند و مشکل فواصل بین آنها برای دید خوب برطرف گردد امکاناتی فراهم گردیده که میتوان از آنها با عنوان دیتا پروژکتور، پرده نمایش و در مواردی همراه با برد هوشمند نام برد.

شرح کلی سیستم کنفرانس:

Conference System Discussion

امـروزه سالن های کنفرانس از شکل سـنتی خارج شده و با استفاده از تکــنولوژی روز به سالن های چند منظـوره با سیستم های پیشرفـته سمعی بصری ارتقاء یافته اند
مواردی مانند استفاده از میکروفن کنفرانس با قابلیتهای مختلف ، تصویربرداری اتوماتیک ، مستندسازی، کنترل مرکزی تجهیزات سالن کنفرانس و قابلیت ارتباط صوتی تصویری با نقاط دیگر را می توان از جمله کارکردهای مهم سالن کنفرانس های مدرن برشمرد
با در نظر گرفتن فضا و دکوراسیون سالن های کنفرانس و تعداد افراد شرکت کننده در جلسات، این سالن ها جهت برگزاری یک جلسه مفید و اثر بخش نیازمند سیستم های سمعی بصری و کنترلی بوده که در ذیل به برخی از قسمت های مختلف سالن کنفرانس به طور مختصر اشاره می شود.

میکروفن کنفرانس:

Microphone Conference

1- میکروفن کنفرانس ریاست جلسه: متشکل از یک میکروفن، اسپیکر داخلی و کلیدی جهت قطع و وصل صدای میکروفن خود و سایر شرکت کنندگان می باشد. در میکروفن کنفرانس های دیجیتال امکاناتی از قبیل تنظیم صدا، رأی گیری، حضور و غیاب، ترجمه همزمان، صفحه نمایشگر دیجیتال وجود دارد که مختصراً به توضیح هرکدام از آنها می پردازیم :

الف - تنظیم صدا : توسط آن می توان صدای خروجی بلندگوی هر شرکت کننده را تنظیم کرد .

ب - رأی گیری : این امکان توسط ریاسـت جلسه در اخـتیار شرکت کنندگان قرار داده شده، به این صورت که ریاست جلسه با فـشردن " کلید شروع" رأی گیری را فعال کرده و انتخاب 3 گزینه (موافق، ممتنع، مخالف) را در اختیارخود و شرکت کنندگان قرار می دهند و در انتها نتیجه آراء بر روی میکروفن ریاست و یا نرم افزار متصل به سیستم قابل مشاهده است.

ج – سـیستم حضور و غیاب : این سیستم در سالن کنفرانس های بزرگ برای شمارش تعداد حاضـرین در جـلسه استفاده می شود که با فشردن کلید مخـصوص توسط ریاست جلـسه آغاز و با زدن کلید ثبت نام توسط شرکت کنندگان به پایان می رسد در نهایت تعداد افراد شرکت کننده در جلسه روی صفحه نمایش ریاست جلسه و یا نرم افزار متصل به سیستم مشاهده می شود .

د - ترجمه همزمان : قابلیت ترجمه همزمان (تا حداکثر 12 زبان) بر روی سیستم کنفرانس برای تمامی حضار با کیفیت و استانداردهای بین المللی و بدون محدودیت تعداد مستمعین،می باشد.

2- میکروفن کنفرانس شرکت کننده : تمامی شرکت کنندگان نیز مانند ریاست جلسه می توانند از این میکروفن کنفرانس برای صحبت کردن و شنیدن صحبتهای سخنران و شرکت در رأی گیری از آن استفاده کنند و تفاوت چندانی در ظاهر و کارایی با میکروفن ریاست ندارد .

3- پردازنده مرکزی : توسط این دستگاه می توان حجم صدا، اکولایزر و ورودی ها و خروجی های سیستم صوتی سالن کنفرانس را مدیریت کرد.

سیستم صوت جانبی سالن کنفرانس:

Audio Accessories System

زمانیکه حجم صدای خروجی از بلندگوهای داخلی میکروفن کنفرانس برای تمام حضار کافی نباشد و یا نیاز به پخش صدای فیلم ، موسیقی، presentation و... در سالن وجود داشته باشد، استفاده از یک سیستم صوت جانبی متناسب با ابعاد سالن کنفرانس و حجم صدای مورد نیاز توصیه می گردد.

در ذیل به قسمتهای تشکیل دهنده آن اشاره می شود:

1- بلندگو (اسپیکر):
به گونه ای از دستگاه مبدل انرژی گفته می شود که انرژی الکتریکی را به صدا تبدیل می کند. بلندگو، بخشی از هر سیستم صوتی است وعمدتاً تفاوت کیفیت در سیستم های صوتی ناشی از این بخش است.

2- آمپلی فایر:
آمپلی فایر یا تقویت کننده الکترونیکی برای تقویت صدا استفاده می شود. آمپلی فایرها به طور عمده دارای دو مدار الکتریکی به نام دریافت سیگنال صدا (pre Amp) و تقویت کننده صدا (power Amp) می باشند.

3- میکسر:
دستگاهی الکترونیکی برای ترکیب ومنظم کردن سیگنال های صوتی است که با اضافه کردن برخی امکانات از قبیل پردازش سیگنال و تنظیم کننده های سطح (level adjustment) کامل می شود.تنظیم انواع افکت، حجم صدا و ورودیهای مختلف (میکروفن، DVD و...) توسط میکسر انجام می گیرد.

4- میکروفن (بی سیم/با سیم/یقه ای):
میکروفن دستگاه یا حسگری است که صدا را به جریان الکتریسیته تبدیل می کند. در سالن جلسات معمولاً افرادی که به میکروفن های کنفرانس دسترسی ندارند از میکروفن های بی سیم دستی، با سیم دستی یا میکروفن یقه ای استفاده می کنند.

این سیستم به دو روش اتوماتیک (Automatic) و دستی (manual) انجام میشود که در ذیل به شرح هرکدام به اختصار می پردازیم.

سیستم تصویربرداری دستی (manual) سالن کنفرانس : در این سیستم دوربین های نصب شده در سالن کنفرانس توسط اپراتور بوسیله یک دستگاه کیبورد کنترل مدیریت می شود و اپراتور میتواند تصویر جلسه را به گونه ای که روند جلسه پیش می رود تصویربرداری کرده و یا طبق برنامه ریزی از پیش تعیین شده این کار را به سهولت انجام دهد.

سیستم تصویربرداری اتوماتیک (Auto Tracking) سالن کنفرانس : در این سیستم از دوربین های مخصوص استفاده می شود و نیاز به اپراتور ندارد . مراحل کار به این صورت است که پس از تنظیمات انجام شده با روشن شدن هر میکروفن کنفرانس، دوربین به صورت اتوماتیک بروی موقعیت حرکت کرده و تصویربرداری انجام می شود . در این حالت امکان ارسال تصاویر در بستر ویدئوکنفرانس و همچنین نمایش آن بروی انواع مانیتورها و نیز ذخیره آن در رکوردر فراهم میگردد. در ضمن امکان نمایش تصاویر در انواع نمایشگرهای نصب شده، امکان پذیر می باشد.

سیستم مستند سازی سالن کنفرانس: با توجه به پیشرفت تکنولوژی، امروزه جهت مستند سازی (رکورد) جلسات سالن های کنفرانس از دستگاه DVD Recorder استفاده می شود . این سیستم به ما امکان داشتن ثبت آرشیوی از تمامی جلسات برگزار شده در کمترین حجم و فضای حافظه به صورت صوتی و تصویری را می دهد.

سیستم انتقال و نمایش تصاویر سالن کنفرانس :

Transmission&Displaying images System

1- سیستم انتقال تصاویرسالن کنفرانس:

امروزه در سالن کنفرانس های مدرن جهت انتقال تصاویر و ارائه اطلاعات بر روی انواع مانیتورها، حضار ملزم به قرار گرفتن در مکان خاصی نیستند، بلکه می توانند با استفاده از پنلهای رومیزی (VSP) که در مقابل آنها قرار می گیرد این عمل را به سهولت انجام دهند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می نمایید باتوجه به اینکه این پنل ها دارای پورت های ورودی و خروجی متعددی هستند، می تواند از اجتماع کابل دستگاه های مختلف بر روی میز کنفرانس جلوگیری نماید و درصورت عدم نیاز توسط کاربر این پنل ها قابلیت بسته شدن در داخل میز را داشته و هیچ فضایی را بر روی میز کنفرانس اشغال نمی کنند.

2- سیستم نمایش تصاویر سالن کنفرانس :

انتخاب سیستم تصویری مناسب در سالن های کنفرانس اهمیت بسیار زیادی دارد. باید توجه داشت ، نوع سیستم انتخاب شده متناسب با ابعاد و کاربری سالن کنفرانس باشد.
در سالن های کنفرانس مدرن از 3 روش زیر برای پخش تصاویر استفاده می شود :

الف ) استفاده از دیتاپروژکتور و مانیتور های بزرگ :

همانطور که در شکل زیر مشاهده می نمایید می توان تصاویر ویدئوکنفرانس، اطلاعات کامپیوتر و جلسه (سخنرانان) را در مانیتورهای بزرگ و پرده نمایش به طور همزمان مشاهده کرد که این امر با توجه به نیاز، بین مانیتورها و پرده نمایش قابل تغییر است.

ب ) استفاده از مانیتورهای کوچک رومیزی :

در بعضی از سالنهای کنفرانس که مشاهده تصویر کامپیوتر در اولویت قرار دارد از مانیتورهای کوچک که در مقابل یک یا دو شرکت کننده قرار می گیرد، استفاده می شود در این روش خواندن فونت های بسیار ریز هم برای شرکت کنندگان مقدور می باشد.

ج ) استفاده همزمان از دیتا پروژکتور و مانیتورهای بزرگ و کوچک :

جهت سهولت در مشاهده تصاویر مختلف از جمله : تصاویر مستندات، کامپیوتر و ویدئو کنفرانس بر روی صفحه نمایش و مانیتورها و پرده نمایش از این روش استفاده می شود .

سیستم ویدئو کنفرانس:

Video conference system

امروزه تمایل بشر به برقراری ارتباط آنلاین با سایر افراد جامعه منجر به این شده است که تقاضا برای تجهیزات ارتباط ویدئویی روندی صعودی داشته باشد. در این میان بکارگیری امکانات و روش های جدید در جهت افزایش درآمد و بهینه سازی و مدیریت هزینه ها امری اجتناب ناپذیر است که تجهیزات و نرم افزارهای ویدئو کنفرانس نقش پررنگی را در خدمت رسانی به سازمان ها و ارگان ها برعهده دارند.
با توجه به هزینه های بالای نگهداری سخــت افزاری ویدئو کنفرانس، استفاده از تجهیزات داخل سالن کنفرانس مانند: میکروفن کنفرانس با قابلیت AutoTrack، دوربین های مخصوص تصویربرداری سالن کنفرانس و ...، همچنین نرم افزارهای (وب کنفرانس) راحت تر و مرقون به صرفــه تر می باشد.

ویدئوکنفرانس فناوری است که بدون توجه به مکان فیزیکی افراد، سرویس برقراری ارتباط زنده صوتی و تصویری به صورت کاملاً امن، همانند جلسات حضوری را فراهم می نماید. در واقع ویدئوکنفرانس مجموعه ای از چندین فناوری ارتباطی است که شکاف بین ارتباطات تلفنی و جلسات حضوری را پوشش می دهد. ارائه سرویس های کاربردی (Application Oriented) ، امکان برقراری ارتباط زنده تصویری و صوتی با کیفیتFull HD از مشخصه های این سیستم می باشد، که سازگار با زیرساختهای موجود کشور ایران بوده. نسخه موبایل، ویندوز و اندروید “مبتنی بر کاربرد” ارائه میگردد و برای هر یک امکانات جداگانه ای متناسب با نیازهای آن در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال می توان به کاربردهای آموزش، پزشکی، تجارت، قضاوت، بحران و بانکداری از راه دور اشاره نمود. مهمترین مزیت این سیستم امکان بهره مندی از قابلیت های آن به صورت اجاره ای و با پرداخت مبلغی مقرون به صرفه می باشد. این سرویس مبتنی بر نرم افزار بوده و به راحتی قابل توسعه می باشد.

سیستم کنترل مرکزی:

The central control system

بدیهی است که با افزایش تجهیزات مورد نیاز یک سالن کنفرانس ، کنترل این تجهیزات در زمان لازم با کاربرد صحیح امری ضروری بوده و اپراتورها نمی توانند به موقع دستورات لازم را برای کنترل این تجهیزات به اجرا در آورند.
سیستم کنترل مرکزی با استفاده از یک کنترلر بی سیم قابل حمل، به صورت یک LED مجهز به صفحه نمایش لمسی این امر را به سهولت انجام می دهد به نحوی که ریاست جلسه نیز بدون حضور اپراتور قادر به کنترل تمامی تجهیزات می باشد . شکل زیر نمونه این سیستم را در یک سالن کنفرانس نمایش می دهد .

امکانات ذیل توسط این سیستم قابل اجرا می باشد:

  • کنترل کلیه تجهیزات سمعی بصری مانند ویدئو پروژکتور ، انواع مانیتورهای کوچک و بزرگ ، VHS، DVR ویدئوکنفرانس و ...

  • خاموش و روشن کردن چراغ های سالن کنفرانس

  • تنظیم شدت چراغ های نور گرم

  • باز و بسته نمودن پرده نمایش

  • بسته و باز نمودن پرده های پنجره های سالن کنفرانس

  • کنترل Air Conditioner

  • گردش دوربین های سالن کنفرانس به محل مورد نظر


همچنین به خاطر توانایی Logic programming این سیستم می توان با فشار یک کلید چندین عملیات از پیش تعریف شده را همزمان انجام داد . به طور مثال می توان با برنامه ریزی مخصوص با فشردن یک کلید پروژکتور را روشن ، نور چراغها را تنظیم ، برخی از چراغها را خاموش ، پرده نمایش را بازکرده و پرده های برقی پنجره ها را بست . (تنظیمات بر اساس نیاز قابل تغییر می باشد).

مسیر های عبور کابل:

Cable pathways

مسیرهای عبور کابل مورد نیاز و برقراری اتصالات به 3 قسمت تقسیم می شوند :

  • مسیرهای سقفی که شامل کابل های مربوط به بلندگوها ، نمایشگرها و دوربین ها می باشند.

  • مسیرهای کفی که شامل عبور کابل های نهایی که از میز کنفرانس و یا سقف به اتاق فرمان و رک هدایت می گردد.

  • مسیرهای عبور کابل در داخل میز کنفرانس که شامل VSP (پنل های رومیزی)، میکروفن کنفرانس و مانیتورهای رومیزی می باشند.

سیستم صوتی سالن ­های کنفرانس

 

گفتگو مهمترین ابزاری است که انسان­ های مدرن برای تعامل با یکدیگر از آن استفاده می ­نمایند. از مهمترین تصمیمات سیاسی تا تاثیرگذارترین اقدامات اقتصادی، از دل جلسات گفتگویی حاصل می ­شود که افرادی دور یک میز می ­نشینند و با یکدیگر به گفتگو می­ پردازند.­ امروزه هر بنگاه اقتصادی یا واحد دانشگاهی یا مرکز سیاسی نیازمند یک اتاق کنفرانس برای برگزاری جلسات خود می ­باشد که می­ بایست مجهز به تجهیزاتی باشد که شرایط مطلوبی برای گفتگوی اعضای شرکت کننده، فراهم آورد.

هلدینگ شیدکو بخشی از رسالت خود را تامین و ارائه خدمات در خصوص تجهیزات لازم برای یک سالن کنفرانس می ­داند و می­ کوشد بهترین تجهیزات ممکن در کلاس جهانی را در اختیار کاربران سالن­ های کنفرانس ایران عزیز، قرار دهد.

 

چه زمانی به سیستم کنفرانس نیاز داریم؟

در نگاه اول، اینگونه به نظر می ­رسد که سیستم کنفرانس، تنها برای دریافت صدای هر شرکت کننده در جلسه و انتشار صدای تقویت شده­ ی وی به سایرین، استفاده می ­شود. اگر چه صدارسانی از کابردهای مهم سامانه کنفرانس است اما این موضوع نباید توجه ما را از سایر فواید  یک سیستم کنفرانس غافل سازد. چه بسا اتاق­ های جلساتی نه چندان بزرگی که صدای افراد به راحتی به گوش می ­رسد اما نیازمند سیستم کنفرانس می­ باشند.

یکی از مزایای مهم سیستم کنفرانس، مدیریت کارآمد و نظم بخشی به جلسات است. اینکه افراد در جلسه برای صحبت کردن نیاز به روشن کردن کنسول جلوی خود را دارند این امکان را به مدیر جلسه می­ دهد که نظم جلسه و ترتیب صحبت کردن شرکت کنندگان را مشخص نماید و از صحبت کردن همزمان چندین نفر با یکدیگر جلوگیری به عمل آورد. بسته به قابلیت­ های یک سیستم کنفرانس این امکان مدیریت می­ تواند بسیار توسعه یابد. برای مثال ایجاد محدودیت زمانی برای سخنران، روشن و خاموش کردن هر کنسول با نرم افزار، ایجاد صف و نوبت برای افراد متقاضی و ... از قابلیت­ هایی است که یک سامانه مدرن می­تواند در اختیار مدیر جلسه بگذارد.

از دیگر قابلیت ­هایی که در سالن­های مجهز به سیستم کنفرانس ایجاد می­ شود، امکان مستندسازی صوتی و تصویری جلسات است. منظور از مستندسازی صوتی جلسه امکان ضبط صوتی جلسات با کیفیت مطلوب است. نظر به اینکه کلیه سخنران­ ها از میکروفن کنسول جلوی خود برای صحبت استفاده می­ کنند امکان ضبط صوتی جلسه با کیفیت مطلوب فراهم می ­شود. در سیستم ­های به روزتر می توان فیل صوتی هر شرکت کننده را به تفکیک دریافت کرد.

مستندسازی تصویری به معنی ضبط تصویری و صوتی جلسه بدون نیاز به فیلم بردار است. با اتصال سامانه کنفرانس به دوربین­ های روباتیک این امکان ایجاد می­ شود که هر کنسول کنفرانس که روشن شد، دوربین مستندساز بر روی فرد سخنران قرار گیرد و با ضبط تصاویر دوربین­ ها، فیلم هر جلسه در پایان همان جلسه آماده است.

 

برای انتخاب یک سیستم کنفرانس مناسب به چه نکاتی باید توجه شود؟

اولین وظیفه یک سیستم کنفرانس دریافت مناسب صدای سخنران است. لذا توجه به کیفیت میکروفن هر کنسول بسیار مهم می باشد. نوع میز و فاصله کنسول از دهان افراد شرکت کننده تعیین کننده طول میکروفن گردن غازی مناسب برای کنسول خواهد بود. کیفیت و توان بلندگوی کنسول از دیگر موارد لازم به توجه است. مخصوصا هنگامی که در سالن سیستم صوت جانبی وجود ندارد، وظیفه اصلی صدارسانی بر عهده این بلندگوهاست. آنچه مشکل بسیاری از سالن های کنفرانس است فیدبک صدا در بلندگوهاست. این موضوع که بسیار آزاردهنده است بعضا موجب می گردد افراد ترجیح دهند کنسول کنفرانس خود را خاموش کنند و بلند صحبت نمایند. سیستم های کنونی با کیفیت دارای مداراهای فیدبک گیر هوشمند می ­باشند لذا از دیگر نکات لازم به توجه امکانات صوتی سامانه کنفرانس خواهد بود. پروتوکل انتقال سیگنال و دیجیتال یا آنالوگ بودن کنفرانس از موارد مهم دیگر است. سیستم­ های قدیمی آنالوگ،  داری مشکلات عدیده ­ای مانند نویزپذیری از گوشی های تلفن همراه و مانند آن بودند در حالی که این مشکلات در محصولات دیجیتال مرتفع شده است.

می ­توان به امکانات جانبی گسترده­ی دیگری نیز اشاره کرد مانند بی سیم بودن، امکان کنترل دوربین، مدیریت نرم افزاری، قابلیت رای گیری، نوع طراحی و جنس بدنه و ... .

آنچه مهم است انتخاب صحیح سیستم متناسب با نوع کاربری مورد نیاز و بودجه هر مجموعه می ­باشد. کارشناسان ما در هلدینگ شیدکو به شما کمک خواهند کرد متناسب با نیاز خود بهترین سیستم کنفرانس ممکن را تهیه بنمایید.

سیستم کنفرانس شامل مجموعه ای از تجهیزات صوتی و تصویری می باشد که مخصوص برگزاری کنفرانس ها و همایش ها است. جهت راه اندازی و اجرای این سیستم در هر بخش نیاز به یک سری زیر ساخت با حداقل استاندارد ها می باشد
مزیت های استفاده از این سیستم در سالن کنفرانس باعث می شود تا کیفیت برگزاری جلسه و رضایت سخنرانان و دعوت شدگان تامین شود. در صورت هوشمند کردن جلسات در وقت، هزینه و حتی نیروی انسانی صرفه جویی می شود
یکی از این تجهیزات سیستم صوت و میکروفون اتاق کنفرانس و دیگر ملحقات آن است و دیگری سیستم تصویر مانند ویدئو کنفرانس و ویدئو پروژکتور و دیگر ملحقات آن می باشد. ضمنا سالن کنفرانس که محل نصب و راه اندازی این تجهیزات می باشد هم باید دارای ویژگی ها و استاندارد هایی باشد
شرکت فاطر رسانور مجری طرح های تجهیز سالن های کنفرانس و همایش، از زیر ساخت تا نصب و اجرای دستگاه ها و تجهیزات بر اساس استانداردهای طراحی سالن های همایش، می باشد

سیستم کنفرانس

با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات سیستم کنفرانس نیز به میزان قابل توجهی ارتقا یافته و امکانات منحصر به فردی را در اختیار مدیر و شرکت کنندگان در جلسه قرار می دهد.

برگزاری یک جلسه هوشمند با امکاناتی از جمله تصویر برداری و ذخیره سازی خودکار، رای گیری، ترجمه همزمان، مدیریت جلسات با استفاده از نرم افزارهای تخصصی و… فصل جدیدی را جهت استفاده از سیستم کنفرانس های دیجیتال گشوده است.


  • فنی مهندسی افرا افرا
  • ۰
  • ۰

سیستم پیجینگ چیست؟

با پیشرفت علم وفناوری و صنعت در ارتباطات ،ابزار و نیز شکل های ارتباطی زیادی می باشد که بتوان با آنها بهترین شکل و نوع ارتباط را برقرار کرد . سیستم پیجینگ از جمله این فن آوری ها است که در صنعت می توان از آن نام برد .

در مقاله ی پیشین ،در ارتباط با سیستم کنفرانس جهت ارتباط برقرار کردن افراد در شرکت ها وسازمان ها ونیز جهت برقراری ارتباط با سازمان های دیگر صحبت کردیم .

در این مقاله به بحث و آشنایی در باره سیستم پیجینگ که جهت برقراری ارتباط وپیام رسانی جهت محیط وافراد داخل سازمان می باشد ،میپردازیم .

سیستم های پیجینگ به طورساده متشکل از یک سرور مرکزی که در اتاق فرمان قرار دارد و سپس از سرور مرکزی به بخش های مختلف انتقال می یابد .که این انتقال از طریق کابل های آنالوگ – دیجیتال  امکان پذیر می باشد .

در سیستم پیجینگ  به طور کلی یک سرور مرکزی به نام رک موجود می باشد .البته این رک ها با توجه به نیاز مجموعه شکل میگرد . رک یک محفظه می باشد که تمام تجهیزات مانند سلکتور ،مانیتور،میکسر  و …در آن جای میگیرد .

اجزای داخل رک متفاوت است یعنی با توجه به نیاز سازمان و محیط شکل میگیرد .

با توجه به رک و اجزای داخل آن به یک سیستم خروجی مانند بلند گوها ی سقفی و ستونی و….احتیاج داریم که کار انتقال پیام مورد نظر از این طریق صورت میگیرد .

بحث پیجینگ  بسیار گسترده است و نیز برای هر سازمان کاملا متفاوت است ، دقیقا نمیتوان مشخص کرد که داخل یک سازمان چه نوع تجهیزاتی قراراست استفاده شود .

به طور مثال پیجینگ داخل بیمارستان و داخل مدرسه از نظر نوع بلندگو که همان خروجی صدا می باشند کاملا متفاوت هستند . در مقاله بعدی به توضیح بیشتری در باره سیستم پیجینگ میپردازیم.

 امروزه در ادارات بزرگ وشرکت های صنعتی برای برقراری ارتباط و انجام هماهنگی های لازم همچنین اطلاع رسانی به بخش های مختلف از سیستم پیجینگ استفاده می شود این سیستم مشکلات ارتباطات داخلی در این مراکز را برطرف کرده و این امکان را به اپراتور اصلی و سایر اینتر کام ها می دهد که پیام ها یا خواسته های خود را به اطلاع عموم یا بخش معینی برسانند.

  پیشرفت های تکنولوژیک موجب افزایش کیفیت این محصول و در نتیجه امکان برقراری ارتباط داخلی بهتر و با کیفیت تر گردیده است. امروزه با استفاده از فناوری پیجینگ تحت شبکه ، مشکلات سیستم های آنالوگ برطرف شده و کیفیت برقراری ارتباط به شکل قابل ملاحظه ای افزایش یافته است

سیستم پیجینگ

  اطلاع رسانی عمومی و فراگیر همواره یکی از دغدغه های مراکز و مجموعه هایی با ابعاد گسترده بوده و از طرفی با توجه به افزایش مراکز عمومی ، کارخانجات ، ساختمان های اداری با وسعت بالا نیاز این قبیل تجهیزات بیش از پیش مورد استفاده می گیرد.

سیستم پیجینگ عمومی و فراگیر ، دست افزاری جهت رسیدن به این مقوله بوده و مدیران مراکز عمومی ، ساختمان ها ، کارخانجات و غیره جهت اثر بخشی کارکنان از این تجهیزات استفاده می نمایند ، در مفهوم کلی فراخوانی و اطلاع رسانی به مجموعه افرادی که در آن محیط کلان مشغول به فعالیت می باشند را در بر می گیرد .

  ابعاد و اندازه تجهیزات مورد مصرف در سیستم پیجینگ بنا به ابعاد و بزرگی مورد پروژه تعریف می گردد و هر موقعیتی تجهیزات سیستم پیجینگ خود را می طلبد.

  همچنین در کنار سیستم پیجینگ ، سیستم اطلاع رسانی عمومی امروزه پخش فایل های صوتی ، رادیو و غیره نیز در کنار پیجینگ جهت کارایی بیشتر مورد مصرف دارد .

  به طور مثال به جهت ابعاد و بزرگی ساختمان هایی مثل بیمارستان ها ، ادارات و از این قبیل ابنیه ها به یک دسته و پارک ها ،  فضاهای آزاد ، کارخانجات و … در یک دسته قرار می گیرند .

  سیستم پیجینگ همچنین از دو گروه دیگر In Door  و Out Door نیز شناخته می شوند ، یعنی ساختمانی که سیستم پیجینگ در داخل ساختمان قرار می گیرد(In Door) و نیز فضاهای باز که در معر ض عواملی همچون باران و برف وگرما و سرما هستند در دو گروه (Out Door ) قرار خواهند گرفت .

  دیگرام سیستم پیجینگ از ورودی میکروفون شروع به سرور مرکزی یا آمپلی فایر و در آخر به بلندگوهای خروجی خواهد رسید که طبق مطالب قید شده این ساختار بنا به محیط مورد نظر طراحی می گردد.

سیستم پیجینگ به طور کلی به سیستم‌های پیام رسانی اطلاق می‌شود. با پیشرفت علم و صنعت و گسترش مراکز اداری، صنعتی و مراکز مشابه، جهت اطلاع رسانی، ایجاد هماهنگی‌های لازم و مدیریت بهتر در این مکان‌ها از سیستم‌های پیجینگ استفاده می‌گردد. هر محل با توجه به نیازهای خاص خود از سیستم پیجینگ متناسب بهره می‌برد.

سیستم‌های پیجینگ دارای قابلیت‌های متعددی می‌باشند. برای مثال انتخاب محل ورود و خروج صدا به طور دقیق، اتصال به رادیو و سیستم‌های اذان‌گو، اعلام حریق و سیستم‌های امنیتی، اتصال به انواع سیستم‌های پخش از قابلیت‌های سیستم‌های پیجی. در حال حاضر بسیاری از شرکت های بزرگ و مراکز صنعتی و یا تجاری از فناوری پیجینگ‌های تحت شبکه استفاده می‌کنند که در این سیستم ها دیگر مشکل محدودیت کابل و سیستم آنالوگ وجود ندارد و نصب و کاربرد این سیستم‌ها را بسیار آسان کرده است.

معرفی سیستم های صوتی و پیجینگ

با التفات به این نکته که در تمامی اماکن سازمانی اعم از دولتی یا خصوصی در راستای ایجاد یک پل ارتباطی جهت پیام رسانی عمومی بهترین رویکرد استفاده از سیستم هایی با توانایی ایجاد پوشش صوتی یکنواخت ، استاندارد و مناسب می باشد ، توجه به این مطلب ضروری خواهد بود که یک سیستم پیجینگ ایده آل در ساختار داخلی خود بر اساس چه ارکانی شکل گرفته و به کدامین فاکتورها و عوامل به صورت مستقیم و غیر مستقیم وابستگی کیفی و عملکردی دارد .
به طور کلی میتوان گفت یک سیستم پیجینگ از چهار بخش اساسی شکل گرفته است که عبارتند از :
1) ورودی ها مانند انواع میکروفن (مبدل سیگنال صوتی به سیگنال الکترونیکی) ، پخش صوت ، انواعDVD ، رایانه ها ، سامانه های هوشمند صوتی و . . . 
2) آمپلی فایر (تقویت کننده تمامی ورودی ها
3) خروجی ها که عمدتاً انواع مختلفی از بلندگوها (مبدل سیگنال الکترونیکی به سیگنال صوتی) می باشد 
4) وایرینگ و کابل کشی ها (اتصال دهندۀ آمپلی فایر به تمامی ورودی ها و خروجی ها
با توجه به مطالب عنوان شده می توان دریافت که ارزش عملکردی و تأثیر گذاری هریک از فاکتورهای فوق الذکر در کیفیت و سلامت نتیجۀ خروجی یک سیستم پیجینگ بسیار حائز اهمیت بوده و چنانچه یکی از المانهای تشکیل دهندۀ سیستم از کیفیت ساختاری مناسب برخوردار نبوده و یا اینکه بنا به هر دلیلی آسیب دیده و دارای اشکال باشد ، طبعا عملکرد سیستم صوتی را تحت الشعاع قرار داده و با مشکلات متعددی مواجه خواهد نمود و حتی ممکن است استفاده از سیستم را به طور کلی معدوم نماید .
اما مطلبی که اهمیت آن چه بسا بیشتر از رعایت سلامت و کیفیت المانهای به کار گرفته شده در یک سیستم صوتی می باشد انتخاب و جایگذاری صحیح المانهای یاد شده در ساختار سیستم خواهد بود که البته انجام این فرایند تخصصی مستلزم توجه به سه رویکرد اساسی در این حوزه می باشد ، نخست اینکه سیستم های مورد استفاده بایستی به لحاظ قدرت الکترونیکی و استحکام مکانیکی بر شرایط ساختاری فضای داخلی محیط منطبق باشد ، دوم اینکه تمامی عناصر به کار گرفته شده در یک سیستم پیجینگ می بایست به لحاظ توان تولیدی در طبقه قدرت و توان مصرفی در خروجی ها در یک راستا قرار داشته و از نمودار یکسانی تبعیت نمایند و در آخر نحوۀ جایگذاری بلندگوها در فضای موجود با رعایت فشار صوتی ایجاد شده توسط هر بلندگو و حفظ فاصلۀ استاندارد نزدیک ترین بلندگو با میکروفن بسیار حائز اهمیت می باشد .

چنانچه در مواردی پیام رسانی از حالت ساده و ابتدایی که معمولاً جهت تأمین توان و دریافت ورودی ها فقط نیاز به یک دستگاه آمپلی فایر دارد خارج شده و مصرف کننده فراخور شرایط محیطی و کاربری خود تمایل به ایجاد امکانات و توان بیشتری داشته باشد ، لاجرم بایستی از سیستم رک های صوتی استفاده نموده که به خوبی جوابگوی تمامی نیازهای مصرف کننده در این حوزه خواهد بود .
رک های صوتی معمولاً با توجه به نیازهای مصرف کننده و برحسب سفارش تولید شده و غالباً میتواند ترکیبی از دستگاههایی نظیر پنل آگاهنده (مانیتورینگ) ، پری آمپلی فایر (میکسر) ، پاور آمپلی فایرهای قدرت ( برحسب توان مورد نیاز) ، پخش صوت ، رادیو و کارتهای حافظه ، انتخاب کننده بلندگوها (اسپیکر سلکتور) و توزیع کنندۀ برق باشد .
انتخاب و ترکیب مناسب دستگاههای ذکر شده در یک رک صوتی بستگی به عواملی نظیر نیاز به امکانات جانبی ، نیاز به قطع و وصل قسمتهای مختلف ، نیاز به قدرت کنترل از چند نقطه و در نهایت صدای مورد نیاز و اندازه فضای پیام رسانی خواهد داشت

سیستم پیجینگ تحت شبکه

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و سیستم های نوین ارتباطی و از سوی دیگر نیاز به اطلاع رسانی و هماهنگی برای مدیریت بهتر  و گسترش مراکز صنعتی ، ادارات و کارخانجات ، بیمارستان ها ، فضاهای سبز و پارک ها و ... سیستم های تحت شبکه پیجینگ جای خود را در ارتباطات امروزی یافته است.
وجود یک سیستم ارتباطی داخلی برای پخش پیام ها ، اطلاع رسانی ها ، هشدار یا اعلام شرایط اضطرار ، با تکنولوژی روز و سهولت استفاده و کیفیت بالا با قابلیت های متنوع ، سیستم پیجینگ را به یک سیستم فراگیر و راهبردی تبدیل کرده است.
به کمک این سیستم این امکان وجود خواهد داشت که پیام از سمت اپراتور روی همگی یا تعداد تعریف شده ای از بلندگوها ارسال شود.
در سیستم هایی که با توجه به شرایط خاص کاری نیاز به نظارت راه دور توسط دوربین های مداربسته دارند نیز سیستم پیجینگ می تواند بعنوان مکمل دوربین های مداربسته وارد عمل شود و ناظر در صورت هرگونه خطا یا نیاز به تذکر میتواند با این سیستم ، پیام خود را ابلاغ کرده و از بروز مشکل های آنی احتمالی جلوگیری نماید.

مقایسه سیستم پیجینگ تحت شبکه و سیستم های آنالوگ سنتی:

در سیستم پیجینگ تحت شبکه محدودیت کابلهای مسی در سیستم آنالوگ وجود نداشته و علاوه بر دوستی با طبیعت در جهت ذخیره ثروت منابع مس ، دردسرهای کابل کشی نیز از میان برداشته شده است.
کاربری این سیستم در بستر شبکه بسیار ساده تر بوده و سهولت در نصب و راه اندازی نیز در مقایسه با سیستم های سنتی این تکنولوژی را بسیار آسان تر کرده است.
در سیستم فراخوان تحت شبکه به دلیل انتقال صدا بر روی بستر آی پی محدودیت مکان برای فرستنده پیام وجود ندارد و می تواند در هر مکانی که حضور دارد با ارتباط به دستگاه پیجینگ خود پیام صوتی را به بخش مورد نظر ارسال نماید.

اجزای سیستم پیجینگ:

هر سیستم پیجینگ از اجزای زیر تشکیل می گردد که باید با هوشمندی انتخاب شود تا بتوان بهترین بازخورد را از سیستم دریافت نمود.
بلندگوها
آمپلی فایر
جعبه فراخوان یا Paging Box
البته در مواردی سانترال تحت شبکه یا IP PBX نیز یکی از رل های سیستم را بر عهده می گیرد و بعنوان یک کنترل گر ظاهر میشود. مثلا برنامه ریزی برای پخش در زمانی خاص ، بعنوان مثال پخش اذان از بلندگوها در زمان ساعات شرعی اذان یا پخش پیام صبح بخیر، توقف یا اتمام کار و یا موزیک به طور خودکار در ساعات خاص و یا در مثال دیگر برنامه ریزی بر روی داخلی ها و صدور مجوز بر روی آنها نیز مستلزم وجود سانترال تحت شبکه می باشد. مثلا در یک سناریو داخلی 101 مجوز پیج کردن ندارد یا داخلی 102 فقط می تواند بر روی بخش تعریف شده خاصی پیج کند و داخلی 103 مجاز به هرگونه فراخوان صوتی می باشد.

بلندگوها:
در حالت کلی بلندگو ها در دو طبقه ولتی و اهمی جای میگیرند.
در بلندگوهای ولتی برای استخراج توان خروجی بلندگو ، باید جریان برق مستقیما به بلندگوها متصل شود. در حالیکه در بلندگوهای اهمی نیاز به اتصال مستقیم برق به بلندگوها نیست و جریان برق از زوج سیم پیجینگ مرکزی تامین می شود. در عین حال به دلیل طول سیم مصرف شده ، بلندگوها نمی توانند نسبت به دستگاه پیجینگ مرکزی فاصله ای بیش از حد معین حدود ده تا پانزده متر داشته باشند که این فاصله با توجه به جنس و مشخصات سیم قابل تغییر در این بازه است.
بلندگوها در هر یک از طبقات اهمی و ولتی در اشکال سقفی ، ستونی یا شیپوری و در دو حالت روکار یا توکار قابل بررسی و نصب می باشند.   بلندگوهای توکار معمولا در درون ساختمان و سیستم های روکار برای محیط بیرون ساختمان استفاده می شوند که در حالت روکار باید خصوصیاتی مانند ضد آب یا ضدگردوغبار بودن را نیز درنظر گرفت.
انتخاب هر یک از انواع سقفی ، ستونی یا شیپوری با توجه به شرایط قابل بررسی بوده و در محیط های گوناگون متفاوت است. بعنوان مثال بلندگوهای شیپوری با قابلیت پرتاب صدا با قدرت بالا و در امتداد بیشتر برای محیط های بیرونی مناسب است.
فاصله قرارگیری بلندگوها نیز قاعدتا با توجه به شرایط محیط کار متفاوت خواهد بود. در محیط های اداری آرام معولا در هر 30 متر مربع یک بلندگوی 5 وات و در محیط های اداری پرسروصدا مانند دفاتر روزنامه یا خبرگزاری ها دو بلندگوی 5 وات برای جانمایی مناسب است. در محیط های صنعتی و کارخانه ها نیز اول مقدار نویز سنجش شده و با نویزمتر اندازه گیری میشود و سپس دستگاه مناسب با وات متناسب مجموعه انتخاب می گردد
در سیستم پیجینگ تحت شبکه بلندگوها POE بوده و با اتصال کابل شبکه روشن خواهند شد.

آمپلی فایر:
آمپلی فایر برای تقویت صدا در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. در سیستم پیجینگ تحت آی پی تنظیمات تحت وب بوده و پروتکل نیز SIP خواهد بود.

جعبه فراخوان یا Paging Box :
پیجینگ باکس برای zone بندی سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. تقسیم بندی سیستم برای برنامه ریزی های مختلف بر روی سلکشن های متفاوت با Zone  بندی قابل اجرا خواهد بود. هر زون می تواند پیام های متفاوتی را دریافت و پخش نماید. پیجینگ باکس ها پشتیبانی از یک تا چندین زون را برعهده دارند.

چند مورد دیگر:
کابل کشی شبکه:  برای زیرساخت سیستم پخش صدای صوتی تحت شبکه باید وضعیت کابل کشی شبکه مورد بررسی قرار بگیرد. آمپلی فایر ، پیجینگ باکس، بلندگوهای آی پی همگی باید در جایی قرار بگیرند که کابل شبکه و برق وجود داشته باشد. بلندگوهای آنالوگ نیز به برق نیاز دارند و آمپلی فایرها علاوه بر شبکه به برق نیز احتیاج دارند

برای استفاده بهینه بلندگوها باید نوع و مختصات فضای نصب را درنظر گفت. ارتفاع سقف ، اندازه فضا ، نحوه قرارگیری و چیدمان بلندگوها ، فعالیت انجام شده در مکان موردنظر همگی برای بهره مندی مناسب از بلندگوها موثرند.

سیستم پیجینگ :

(سیستم صوتی نمایشگاه ها، سیستم صوتی مال ها، سیستم صوتی مراکز عمومی، صنعتی، آموزشی، درمانی و تفریحی)

با پیشرفت صنعت و مکانیزه شدن در قرن بیستم، نیازهای گوناگونی برای بشر ایجاد گردید. یکی از این نیازها صدارسانی در فضاهای عمومی و بزرگ بود. سیستم پیجینگ یا اطلاع رسانی عمومی، اصطلاحی بود که برای صدا رسانی در فضاهای گوناگون رایج گردید.

 

کاربرد سیستم پیجینگ چیست و در کجا مورد استفاده قرار می­گیرد؟

هدف از سیستم پیجینگ اطلاع رسانی، اعلام شرایط اضطراری (آتش سوزی و حوادث امنیتی)، انتقال اطلاعات صوتی )مانند پخش اتوماتیک اذان( و بطور کلی مدیریت بهتر یک مجوعه می باشد. فضاهایی چون کارخانه ها و مراکز صنعتی، پارک ­ها و بوستان ­های بزرگ، مراکز آموزشی چون مدارس و دانشگاه ها، فرودگاه ها، پایانه های تاکسی و اتوبوس، ایستگاه های مترو، مال ها و مجتمع های تجاری، هتل ها ، بیمارستان ها، پارک ها و ... مکان هایی هستند که نیاز به سیستم صوتی یکپارچه یا سیستم پیجینگ دارند.

 

چرا باید از سیستم پیجینگ با کیفیت استفاده کنیم؟ 

در بسیاری از مجتمع های تجاری شاهد کیفیت نامطلوب سیستم صوتی هستیم. کیفیت صدای پیجینگ بسیار کم کیفیت است و باعث دلخوری شنونده می شود. اما راه حل چیست و چه کارهایی می توان انجام داد؟

هلدینگ شیدکو برای هر فضایی می تواند به شما راه کار صوتی مناسب ارائه دهد. این راه حل ها با توجه به هندسه فضا و نوع کاربری محیط تدوین می­ گردند.

 

برای طراحی سیستم پیجینگ باید به نکات زیر توجه کرد:

 

1- صدای یکنواخت: چیدمان صحیح بلندگو از نکات حائز اهمیت برای دستیابی به صدای یکنواخت است. سیستم صوتی باید به گونه ای باشد که صدای مناسب (به اندازه کافی بلند) در تمام محیط به صورت یکنواخت شنیده شود.

 

2- انتخاب تجهیزات مناسب : تجهیزات گوناگونی تشکیل دهنده سیستم پیچینگ می باشند. مهم ترین آنها به شرح زیر می باشد:

 

1-2 ) اسپیکر(بلندگو) :

انتخاب بلندگوی مناسب برای سیستم پیجینگ از نکات بسیار مهم است. با توجه به کابری هر محل و هندسه محیط می ­بایست از بلندگوهای متناسب بهره گرفت. برای مثال بلندگوهای سقفی برای محل­ هایی که داری سقف بلند نمی ­باشند مفید است یا در مکان ­هایی با سقف بلند یا غیر مسقف معمولا از بلندگوهای ستونی یا بلندگوهای پروژکتوری بهره می­گیرند.

به غیر نوع بلندگو توجه به کیفیت ساخت و پارامترهای فنی بلندگو نیز حائز اهمیت است. پاسخ فرکانسی، توان و شدت صوتی از پارامترهای اصلی است که باید در نظر گرفته شود. 

2-2 ) آمپلی فایر (تقویت کننده صدا) :

صدارسانی به بلندگوها از طریق آمپلی فایرهای صوتی صورت می پذیرد. نظر به اینکه فواصل بلندگوها از یکدیگر در سامانه های صدارسانی عمومی زیاد است و تعداد بلندگوها نیز زیاد می ­باشد از روش ولتاژ ثابت (سیستم ولتی) در صدارسانی استفاده می ­شود. توان آمپلی فایر می بایست متناسب با تعداد و نوع بلندگو انتخاب شود. همچنین توجه به زون بندی و تعداد خطوط مستقل مورد نیاز از مواردی است که در انتخاب آمپلی فایر تاثیر می گذارد.   

3-2 ) دستگاه مرکزی :

سایر تجهیزاتی که برای دریافت سیگنال صوتی (از میکروفن یا دستگاه پخش کننده) و تنظیم آن و ارسال آن به آمپلی فایرها استفاده می ­شود در این بخش قرار می گیرد. به تناسب امکانات مورد نیاز این بخش می تواند از یک دستگاه یا مجموعه­ ای از دستگاه ها تشکیل شود که معمولا در یک رک قرار می گیرند

3- زون بندی مناسب: امکان اطلاع رسانی در فضاهایی که بخش های مختلف دارند اهمیت بسیاری دارد. برای مثال قسمت پارکینگ و راهرو ها باید زون متفاوتی با ساختمان اصلی داشته باشد و هر طبقه از ساختمان می بایست زون متفاوتی داشته باشد.

 

 

* سوال متداول

 

چرا از خطوط انتقال متفاوتی برای سیستم صدا رسانی عمومی (پیجینگ) استفاده میشود؟  

سیستم های پیجینگ غالبا از کابل کشی های بسیار طولانی بهره می برند. در این شرایط استفاده از روش های مرسوم در انتقال صدای حرفه ای غیر ممکن است؛ چرا که با توجه به فاصله زیاد و افت کیفیت صدا در این مسافت، احتمالا بلندگوی آخر فقط نویز پخش خواهد کرد. اما چاره کار چیست ؟

جواب این سوال، سال ها پیش توسط مهندسین برق پیش بینی شده است. مهندسین برق برای انتقال برق از نیروگاه ها به شهرها ولتاژ خط را افزایش داده و در مقدار ثابتی تثبیت می کردند. این موضوع از تلفات خط انتقال جلوگیری می کند. در علم صدا نیز از همین شگرد استفاده می شود. با افزایش ولتاژ تا مقداری مشخص تلفات خط انتقال به حداقل می رسد. در نتیجه امکان انتقال صدا برای مسافت های طولانی فراهم است. البته عیب این نوع از انتقال افت کیفیت سیگنال صوتی(به خصوص در ناحیه بم) است که آن را برای کاربردهای صدای حرفه ای نامناسب می کند. این خطوط انتقال که کاربرد زیادی در سیستم های پیجینگ دارند با نام ولتاژ ثابت(Constant Voltage)  شناخته می شوند. با توجه به حداکثر دامنه ولتاژ استاندارد برق (مقدار موثر دامنه)، مقادیر مرسوم در دنیا برای این ولتاژها برابر با 70 ولت و 100 ولت انتخاب شده است.

 

چه کسانی قادر به طراحی و مشاوره سیستم صوتی هستند؟

متاسفانه خیلی از فروشندگان سیستم صوتی  بر اساس تجربه، سیستم صوتی ارائه می کنند. این امر موجب یکنواخت نبودن صدا و ناکارآمدی سیستم صوتی می شود.همچنین بیشتر این افراد تحصیلات آکادمیک سپری نکرده اند و سخنان این افراد فاقد اعتبار علمی می باشد.

  • فنی مهندسی افرا افرا